konsultation

Jeg tilbyder individuelle jordemoderkonsultationer, som tilrettelægges efter dit/jeres behov.

En jordemoderkonsultation varer ca en time, og jeg tilbyder individuel fødselsforberedelse, ammevejledning, eller lige hvad du som gravid har behov for.  Det er også for dig, som bare har brug for et ekstra tjek i graviditeten, måske for at få lyttet til barnets hjertelyd en ekstra gang, eller for at få mærket hvordan barnet vender inde i maven.  Har du kun få spørgsmål, eller trænger du blot til at få lyttet hjertelyd, mærket hvordan barnet vender el. lign., kan du nøjes med at bestille en halv times konsultation.
Bemærk at hjertelyden oftest først lyttes fra uge 20.

Jeg måler dit blodtryk, lytter til barnets hjertelyd, og vurderer barnets størrelse. Jeg hjælper dig også med selv at mærke hvordan dit barn ligger inde i maven.

Fødselsforberedelse

Undersøgelser viser, at jo bedre man er forberedt på fødslen, jo nemmere går den. Det giver mening. En fødsel er en enorm præstation, og hvem ville fx kaste sig ud i at løbe et marathon, uden at forberede sig? Er det første gang man skal føde, er det hele nyt og ukendt, og mange siger at det er umuligt at forberede sig på noget du ikke ved hvad er. Men det er netop derfor, det er vigtigt at vide hvad der foregår i kroppen, hvad er en ve, hvorfor kan det bløde, hvad er tidsperspektivet, hvad kan man forvente undervejs osv. Jo mere du ved, jo mindre bange bliver du når du mærker det, og jo mindre smerte vil du opleve. Derfor anbefaler jeg alle at forberede sig så grundigt som muligt, og ikke “nøjes med” at tænke at jordemoderen nok skal guide dig undervejs. For hvis man igen sammenligner med et marathon, så er det svært at forestille sig at en løbetræner lige kan komme med et genialt råd, som man vil være modtagelilg overfor, når man mangler de sidste 5-10 km og krop og psyke er ved at være presset.

Jeg laver en-til-en fødselsforberedelse for dig og din partner, hvor jeg, udover at tale med jer om fødslen, giver jer konkrete teknikker til vejrtrækning og massage, og lærer jeg nogle akupressurpunkter I kan anvende under fødslen.  Vi kan også tale om amning og den første tid med et lille nyfødt barn.

En fødselsforberedelseskonsultation varer typisk 2-3 timer, alt efter behov. Jeg ved, at mange har svært ved at få deres partner med til fødselsforberedelse i det offentlige, da det ofte er midt i arbejdstiden, så derfor tilbyder jeg at vi kan mødes om eftermiddagen eller om aftenen, og jeg kommer meget gerne hjem til jer.

NYHED – I FORM TIL FØDSLEN

I samarbejde med fysioterapeut Marianne Schultz fra Vejle Bækkenklinik, laver jeg nu fødselsforberedelse på små hold med max 6 deltagere. Forløbet strækker sig over 8 mødegange, hvoraf jeg vil være på 3 x 45 minutter. Resten af forløbet veksler mellem teori, fysisk træning og afspænding ved Marianne.

Pris: 1600 kr.

Læs mere og tilmeld dig på www.vejlebaekkenklinik.dk

 

Efterfødselssamtaler

Jeg tilbyder efterfødselssamtaler, hvor vi sammen gennemgår din fødsel. For mange fylder en fødsel rigtigt meget i den første tid, og det kan være rart at få den talt igennem med en fagperson. Dette kan også være som optakt til en kommende fødsel. Medbring gerne et print af dit fødselsforløb.

Ammevejledning

For nogle kører amningen bare fra første sekund, men for rigtigt mange af os, er det hårdt arbejde, og noget der skal læres af både mor og barn. Er man ikke forberedt på det, kan det komme som et stort chok, og for nogle kan det betyde at man mister troen på sig selv som mor, og måske opgiver amningen. Jeg tilbyder ammeforberedende samtaler, hvor jeg viser forskellige ammestillinger og grundigt sætter dig og din partner ind i hvordan barnet sutter korrekt. Hvis du har et dårligt eller mislykket ammeforløb bag dig, taler vi om hvad der gik galt, og hvordan vi kan forebygge at det samme sker igen.

Jeg tilbyder også ammehjæp efter fødslen, kontakt mig gerne for mere info om dette.

 

 

hindeløsning og opmodning til fødsel

Mange oplever tiltagende belastning i slutningen af graviditeten, og vil gerne have hjælp til at få fødslen i gang. Jeg tilbyder hindeløsning som en mulighed for at skubbe til kroppens naturlige proces.

Jeg tilbyder også en opmodningspakke, hvis man vil have lidt mere end bare hindeløsningen. Opmodningspakken varer ca. 90 minutter, og indeholder jordemoderkonsultation, rebozo-massage, akupressur og hindeløsning. 

Selve hindeløsningen foregår ved at jeg med en finger løsner fosterhinderne fra indersiden af livmoderhalsen, det er derfor en forudsætning at livmodermunden er begyndt at åbne sig lidt. Dette vil ofte være tilfældet hvis man har født før, men er ikke altid tilfældet for førstegangsfødende. Ved hindeløsning frigøres hormoner, der er med til at sætte fødslen i gang. Hindeløsning er mest effektivt hvis det gives to dage tæt efter hinanden.

-Mange vil opleve at det gør en smule ondt at få foretaget hindeløsnigen, og det er også helt normalt at der kommer lidt tegnblødning efterfølgende.

-Målet er, at hindeløsningen giver dig veer og du går i fødsel, men nogle vil opleve at der intet sker.

-Det er også normalt at hindeløsningen medfører ømhed og/eller kraftige plukkeveer, som alligevel ikke fører til rigtige veer.

-Der kan gå hul på fosterhinderne, så vandet går. Sker dette, kontakter man blot sit fødested mhp videre plan for fødslen.

-Jeg laver udvendig undersøgelse inden hindeløsningen, og lytter til barnets hjertelyd både før og efter.

-Det er en forudsætning at du har nået din termin, eller at du har en tid til igangsættelse.

Jordemoderkonsultation gælder både alm. konsultation, fødselsforberedelse, ammevejledning og efterfødselssamtaler
Ved både jordemoderkosultation og hindeløsning gives der tilskud, hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark. Ved gravidmassage med samtidig jordemoderkonsultation, gives der ligeledes tilskud fra Sygeforsikring Danmark.

Copyright: 2019
Se tilsynsrapport

Kontaktinformation:

Lone Lietzen Jensen
Enghavevej 20, 1. sal
7100 Vejle

Lone@gravidivejle.dk
+ 45 61689441

CVR: 39392062